Halloween u vody.

5. 08. 2019 18:22:28
Asi už jsem stará anebo prostě nejdu s dobou. Prostě out. Stále mám ještě léto, i když sluníčko se občas schová za mraky, ale koupat se ještě dá. Voda na koupališti má příjemných pětadvacet stupňů a není zde alespoň tolik lidí

jako v tropických dnech a tak si plavání pod nebesy užívám. Jakmile nepraží slunce, lidé zkrátka nejdou. Bazén ale není vana a když už si zaplatila pobyt u moře tak do něho vlezla i když voda byla o něco chladnější a nebe bylo zamračené. Donedávna se ještě chodívala koupat i v září, kdy voda měla nějakých jednadvacet stupňů a pak celý rok nezastonala. Tělo se zocelilo, cítila jsem se líp a jen tak nějaká breberka si na mě nedovolila vlézt. Je léto, jedněm dovolená začíná, druhým končí. Dle kalendáře máme začátek srpna. Létem voní příroda a večery jsou mnohdy ještě zality sluncem. Vychutnávám si delší dny, které nebudou trvat dlouho, kdy vyrazím na výlet nebo na kolo. Čas už takhle letí jako splašený tak proč ho ještě více honit. Žiji tady a teď a nechávám se unést každým okamžikem léta které za chvilku odpluje do dalekých krajin a sluníčko si ponesu už jen ve své duši zrovna tak jako hezké vzpomínky a zážitky.

Při jednom ze svých výletů narazila na podivný obchod. Chtěla si koupit kousek léta pro vzpomínku ale takřka odevšad se na mě mračily hallowenské dýně a namísto kytiček, mušliček a bůhvíjakých ještě letních serepetiček mi na hlavu padalo podzimní listí a o kus dál zakopla o věnec se šiškami. Připadala si najednou tak pochmurně jako na dušičkovém hřbitově a z obchodu vyletěla jako namydlený blesk. Nechápu. To si přejeme tak rychle zestárnout. Halloween slavit v září, vánoce v říjnu, velikonoce v únoru a když už doba prodlení ze slavení je příliš dlouhá, oslavíme třeba svatého dyndy. Všechno má svůj řád a právě v tom je náš život krásný a obdivuhodný. Jenže my už jsme se přestali umět radovat. Ne uměle, ale upřímně od srdce. Není se už na co těšit a čekat. příroda má své zákony a ty bychom nijak zvlášť narušovat neměli. Nedokážeme si vychutnat přítomnost a děsíme se budoucnosti. Děti mají v hlavě pořádný zmatek. Pamatuji dobu a jsem za ni vděčná, kdy stromeček ustrojili 24. prosince ráno a dárky přinášel Ježíšek až po vyjití první hvězdy a společné večeři u jednoho stolu. Pak teprve zazvonil zvoneček a naše dětské oči se rozzářily tisíce hvězdičkami. V létě se cachtaly v rybníku nebo plechové vaně na dvorku co nám byla bazénem, běhaly po louce, chodily do lesa na houby a koncem léta s babičkou na pole na klásky pro slepičky.

No a na podzim nastoupily do školy a po vyučování vylezli s rodiči na nejbližší kopec a pouštěli draka. Byly normální děti žijící v normální době kdy teď bylo teď a zítra bylo zítra. Kypěly zdravím a žily ve světě v němž radost a optimismus nevyráběla psychofarmaka. Dnes je všechno nějak naruby a tak je možná čas zapálit si na koupališti dýni a nazdobit okolní smrk.

Všechno na světě má svůj čas a určenou chvíli na nebi i na zemi.

Je čas rození i čas umírání

čas sázet i čas trhat

čas zabíjet i čas léčit

je čas bořit i čas budovat

čas plakat i čas smát se

je čas truchlit i čas poskakovat

čas kameny rozhazovat i kameny sbírat

čas objímat i čas objímání zanechat

je čas hledat i čas ztrácet

čas opatrovat i čas odhazovat

čas roztrhávat i sešívat

je čas mlčet i čas mluvit

čas milovat i čas nenávidět

čas boje i čas pokoje

Kazatel. Tento moudrý muž měl úplně vše a přesto nakonec zakusil, že vše na tomto světě je pomíjivé a žádné období našeho života či přírodních (božích) zákonů nelze přeskočit.

Autor: Vladislava Chourová | pondělí 5.8.2019 18:22 | karma článku: 9.29 | přečteno: 308x

Další články blogera

Vladislava Chourová

Bydlím u své kočky.

Mnohý řekne jen kočka. Obyčejná svéhlavá kočka, která uzná za vhodné, kdy se má přijít pomazlit nebo si vůbec najít na svého páníčka čas. Moje kočičky však jsou vznešené, umazlené bytosti s velkým kočičím srdíčkem. Prostě dámy i

16.9.2023 v 19:38 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 399 | Diskuse

Vladislava Chourová

MS v hokeji 2023.

Miluji hokej. Vlastně mě k němu přivedl můj tatínek. Zatímco on pln hrdosti celým svým srdcem fandil českému týmu, já jsem zase především v mladším věku fandila své zemi zaslíbené Kanadě, v níž jsem toužila žít. Jenže jak se říká,

16.5.2023 v 17:04 | Karma článku: 9.24 | Přečteno: 219 | Diskuse

Vladislava Chourová

Staří jako Metuzalém a upachtění jako Mojžíš aneb důchod in memoriam.

Metuzalém žil neuvěřitelných 969 let. Tak praví kniha Genesiis. Dle vědeckého bádání se však může jednat o písařskou či překladatelskou chybu a Metuzalém by se na tamní dobu dožil úctyhodného Bohem požehnaného věku 81 let, kdy

13.5.2023 v 15:28 | Karma článku: 14.96 | Přečteno: 458 | Diskuse

Vladislava Chourová

Darinka. Tam za duhovým mostem

Tolik let už uplynulo od doby, co jsem opustila říši lidí, svých milovaných a přešla přes duhový most. Je to přesně dvanáct let. A přesto si vše pamatuji úplně přesně. Jako by to bylo včera. Před lety si mě pořídila navzdory svým

16.4.2023 v 14:50 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 121 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 26.81 | Přečteno: 303 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.33 | Přečteno: 1179 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 232 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.62 | Přečteno: 177 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.83 | Přečteno: 243 | Diskuse
Počet článků 102 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...