Opuštěné kočičky k návrhu poslankyně Červíčkové( hnutí ANO).

16. 10. 2019 16:47:06
Ptáme se Vás vážená paní poslankyně my opuštěné toulavé kočičky co s námi bude. Mnohé útulky a depozita, které byste nejraději zrušila pokud nespolupracují s příslušnými obcemi doslova praskají ve švech. Některé už dokonce musely

vyhlásit stop stav a další zvířata nepřijímají. Kromě akutního stavu, kdy je nalezena zraněná či březí kočička nebo malé koťátko co by noc kdy teploty začínají klesat pod bod mrazu patrně osamocené venku nepřežilo. Poslední dobou se útulky zaplňují především malými a často i nemocnými koťátky odhozenými do pole či popelnice jako odpad. I takto s námi mnozí lidé jednají, nejdříve nám nabídnou teplo domova, plnou mističku a pak nás odhodí jako opotřebované špinavé plyšáky. Anebo nám umře milovaný páníček a my jako nechtěné dědictví skončíme ze dne na den na ulici jako kočičí bezdomovci. Zvláště my bytové kočičky musíme svádět každodenní boj o přežití. Bojíme se aut, psů, ale i některých lidí. A když nás nějaká dobrá duše najde, svou poslední záchranu nalézáme právě v útulcích , kde se o nás postarají, asi tak jako o odložené děti v dětských domovech do doby, než si nás třeba někdo adoptuje. Někdo komu chybí kočičí kamarád do nepohody. A právě teď s nástupem zimy si na zařízení, která nám prokazují akt milosrdenství, poskytují azyl, teplý pelíšek a plnou mističku posvítili zákonodárci. Asi nemají nic jiného na práci než sebrat nebohým už tak nelehkým osudem zkoušeným zvířatům střechu nad hlavou a tu poslední naději že si nás někdo adoptuje. Hodný dvounožec co nám nabídne hřejivý domov a to napořád, nejen v období vánoc, kdy se z nás chlupatých dárečků ovázaných velkou červenou mašlí pod stromečkem nejvíce radují děti. Abychom je krátce na to omrzely a se začátkem nastávajícího roku musely žadonit o noví domov. Útulky musí spolupracovat s příslušnými obcemi či obce s útulky. Ale co když některé z nich kočičí osudy nezajímají. Jsme prostě jenom kočky no a co řeknou si.

Znamenáme pro ně spíše přítěž a dnes se přece každý snaží vydělat co nejvíce peněz a ne krmit hromadu hladových krků. Mnohé útulky, depozita a vlastně i my kočičky už přežíváme jen z dobročinnosti či sponzorských darů. Bojíme se co s námi bude. Nechceme znovu skončit jako kočičí bezdomovci na ulici, kde nás budou zábst pacičky a kručet v bříšku a donekonečna budeme přivádět na svět nevinná koťátka sdílející stejný osud. Anebo se stát pouhou továrnou na koťata v některé z množíren za strašných podmínek, kdy rodíme nemocná mláďata, která nikomu ani nemohou přinášet radost. Jen prožívají stejné ne-li horší utrpení než my sami. Nikomu jsme přece nic zlého neprovedly a nemůžeme za to, že se nás ten, kterému jsme odevzdaly celé své kočičí srdíčko a pár let strávily po jeho boku, sdílely společný domov vyhodil na ulici jako špinavý hadr. Pejsci to mají přece jen o něco lepší než my. Psí útulky si města většinou pod svůj patronát vezmou, ale nás kočičky nechtějí. A tak si nás často berou hodné tety do dočasek a pomáhají nám najít hodné páníčky a domov naplněný láskou po kterém moc toužíme abychom uvolnily místo dalším příchozím. Nejdéle čekáme na nový domov především my černé kočičky, snad kvůli pověrám. A přitom nejsme o nic horší než mourinky či černobílé Micinky. Jsme jen takoví malí čertící, umouněná štěstíčka.

A vy páni konšelé se všem těm co se o nás pečlivě starají, často i na úkor svého volného času takto odvděčíte. A to zbývá jen pár týdnů do vánoc kdy světem prochází láska. I my jsme láska. Jen po celý rok chodíme v kožíšku a máme čtyři nožičky. Ale lásku dát umíme, tu nejčistší jaká v nás je. Vždyť i my kočičky dokážeme své páníčky bezmezně milovat až za hrob a být věrné a oddané stejně tak jako pejsci. Jsme moc vděčné za každé sousto, pohlazení. jen se to o nás tolik neříká jako o pejscích.Přece nemůžete mít tak chladná a bezcitná srdce a nevidět to utrpení. No asi ani přes tu svou skleněnou bublinu ani nemůžete. Smilujte se nad námi kočičkami. Vždyť nikoho nemáme, ulicemi se v horku v zimě touláme, moc toužíme po teplém pelíšku a ukrutně nám kručí v bříšku.

Moc prosíme, neobracejte se k nám kočičkám zády, neodvracejte od nás svou tvář. Jste žena paní ministrině, a věříme že ve skutečnosti nemáte tak kruté srdce, tvrdé jako skála, které neobměkčí ani kočičí pláč na který už pomalu ani nemáme dostatek sil a slzičky nám vysychají. Pohlédněte jen kolem sebe, třeba takoví hasiči. Na první pohled tvrdí chlapi s ušlechtilým srdcem co přijedou zachránit " jen mňoukající" kotě co uvízlo v potrubní rouře. Takto vypadá skutečná úcta k životu. Nemyslíte.

Autor: Vladislava Chourová | středa 16.10.2019 16:47 | karma článku: 21.21 | přečteno: 329x

Další články blogera

Vladislava Chourová

Bydlím u své kočky.

Mnohý řekne jen kočka. Obyčejná svéhlavá kočka, která uzná za vhodné, kdy se má přijít pomazlit nebo si vůbec najít na svého páníčka čas. Moje kočičky však jsou vznešené, umazlené bytosti s velkým kočičím srdíčkem. Prostě dámy i

16.9.2023 v 19:38 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 399 | Diskuse

Vladislava Chourová

MS v hokeji 2023.

Miluji hokej. Vlastně mě k němu přivedl můj tatínek. Zatímco on pln hrdosti celým svým srdcem fandil českému týmu, já jsem zase především v mladším věku fandila své zemi zaslíbené Kanadě, v níž jsem toužila žít. Jenže jak se říká,

16.5.2023 v 17:04 | Karma článku: 9.24 | Přečteno: 219 | Diskuse

Vladislava Chourová

Staří jako Metuzalém a upachtění jako Mojžíš aneb důchod in memoriam.

Metuzalém žil neuvěřitelných 969 let. Tak praví kniha Genesiis. Dle vědeckého bádání se však může jednat o písařskou či překladatelskou chybu a Metuzalém by se na tamní dobu dožil úctyhodného Bohem požehnaného věku 81 let, kdy

13.5.2023 v 15:28 | Karma článku: 14.96 | Přečteno: 458 | Diskuse

Vladislava Chourová

Darinka. Tam za duhovým mostem

Tolik let už uplynulo od doby, co jsem opustila říši lidí, svých milovaných a přešla přes duhový most. Je to přesně dvanáct let. A přesto si vše pamatuji úplně přesně. Jako by to bylo včera. Před lety si mě pořídila navzdory svým

16.4.2023 v 14:50 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 121 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 7.98 | Přečteno: 128 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 12.82 | Přečteno: 324 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.68 | Přečteno: 651 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 102 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...