Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To všechno kvůli vám, důchodci.

Pročítám různé názory na sociálních sítích vyjadřující se k oné prazvláštní době koronavirové. Zatímco na jaře, kdy mezi nás vstoupil jakýsi neznámý čínský vir zvaný covid 19 a celá země se takřka ze dne na den ponořila do 

prázdnoty a bezmezná solidarita rodící se u šicího stroje prohřála celé Česko, dnes je tomu úplně jinak. Světlo vyzařující ze samého nitra lidských srdcí pohlcuje temnota jdoucí ruku v ruce se vzájemným  obviňováním se, nenávistí a závistí. Po první vlně vstupu covid 19 na naše území a létě plném nadšení a radosti kdy jsme zkrátka byli celosvětoví borci v boji proti koronaviru  co mohou učit celý svět co za námi zůstal sto let za opicemi a tak dle názoru opozice mnohdy papežtější než sám papež nastal čas pro úplné rozvolnění. Odhoďme roušky a pojďme se bavit. A tak byla v Praze po dlouhých týdnech odříkání si každodenní radosti a setkávání se se známými i zcela neznámými lidmi nastal čas na uspořádání velkolepé hostiny na Karlově mostě kde se nejen vzájemně blíže poznáme ale možná i obohatíme o čínskou prostou rýmičku.

Užili jsme si slunné léto, většina ponejvíce doma na chatě či toho našeho českého rybníčku v zájmu posílení ekonomiky. Letní čas odplul jako voda do ztracena a nastal podzim. Temný a sychravý. A co víc, s příchodem nečasu přišel i vir, či spíše vůbec neodešel, protože když už s námi tady jednou je tak tady zkrátka bude, dokud ho nezničí nějaká nová vakcína. A my se s ním ať se nám to líbí nebo ne budeme muset naučit žít stejně tak jako s tím chřipkovým co ročně zabije mnohem více lidí než ten čínský kvůli kterému se opět vypíná část ekonomiky, omezují lidé v práci a zábavě a ti pak přicházejí nejen o své blízké ale také o práci.

Děti nesmí do školy aby prý neohrozili své starší rodiče a prarodiče ale shromažďovat mimo školu se mohou. Ztrácí sociální kontakt a mnozí i právo na vzdělání protože ne každý rodič má dostatek času či vzdělání k tomu, aby nahradil pedagoga. Dětem s PAS chybí školní asistent a těmto rodičům odpočinek. A vláda co se kochala svými úspěchy z jara jak jsme vše skvěle zvládli selhala na celé čáře zrovna tak jako opozice která také s ničím jiným než neustálou kritikou nepřišla. A není nikoho kdo by dokázal od jara do podzimu čínský vir porazit od Ásie přes USA, Rusko či Evropu. 

A jelikož se blížily volby, koupila si naše vláda seniory tím, že každému staršímu 65 let pošle tzv. rouškovné pět tisíc korun jako dárek starostlivé vlády pod vánoční stromeček. A tím předhodila zbytku společnosti červený hadr jako krocanovi a ta se dle toho začala chovat. Zvláště ti mladší se plně rozparádili. Senioři prý nesou různá omezení a nekřesťanské zdražování z celé společnosti nejhůře přestože svůj důchod měli vždy jistý na rozdíl od lidí v karanténě kteří skončili se šedesáti procenty platu a ty jim ještě přišly až po dvou měsících. Mnozí přišli o práci a roušky jsme si koneckonců museli obstarat sami všichni napříč generacemi.

Když jsem poslouchala mnohé politiky v předvolebních debatách, jakmile otevřeli svá ústa, vylétl z nich senior jakoby ostatní lidé a převážně před důchodci a střední generace nebyli zasaženi korona krizí naprosto stejně nebo dokonce mnohem víc. Prostě nikdo jiný než senior neexistoval což se negativně podepsalo na části společnosti. Před pár dny profrčel na facebooku vzkaz všem seniorům ať vůbec nevylejzají z domova či ve skafandrech a respirátorech protože právě oni ponesou největší vinu za ekonomické ztráty, nevzdělanost našich dětí  a hlad v celé zemi. Včera jsem před obchodem spatřila skupinku nudících se puberťáků ukazující přicházejícím seniorům zdvižený prostředníček. V ten čas měly být tyto děti spíš  buď ve škole či připojeni na online výuku. Ještě před vyhlášením nouzového stavu si ti mladší v autobuse sundali roušky s tím, že na staré s...ou. A důchodci jim to zase vraceli tím, že v obchodech s rouškou na půl žerdi frkali do pečiva.

A v tu chvíli mi to vše došlo. Patřím mezi tzv. Husákovy děti a toto vše je pouhopouhá zkouška a příprava na to, co může nastat za deset let. A pokud přijde zase nějaká epidemie, to bude teprve fičák jakým je covid 19 jen slabý odvar. Pro mladé lidi budu jen přítěž. Kvůli mě nastane tvrdý lock down, kdy se nebudou moci bavit, vydělávat ba dokonce omezeně vycházet aby mě náhodou nenakazili. A pokud půjdu na omezený čas ven tak jedině v kosmickém skafandru anebo si jedině vykopat podzemní stezku jako krtek. Zkolabuje sociální a zdravotní systém protože nás zkrátka bude moc, celá armáda s níž si nikdo nebude vědět rady a už vůbec ne se o tyto lidi starat či dokonce nebude vůle se s nimi nechat na neurčitou dobu zavřít v sociálním zařízení .

Nikdo nebude vidět minulost kdy tato a předchozí generace vystavěla metro, celá sídliště, vychovala děti a dopřála jim kvalitní vzdělání, život v míru, se lvím srdcem ubránila tuto zemi před vetřelci v dobách válečných a pak ji v potu tváře opět postavila na nohy, vyráběla kvalitní výrobky namísto dnešních čínských šuntů z nichž asi nejdéle vydržel vir. Budeme jen bezcenní, bezejmenní starci dědeček a babička co ujídají krajíc z rozpočtového chlebíčka. Covid 19 by měl všem politikům otevřít oči protože už teď právě odbíjí ono pomyslné za pět minut dvanáct. Rok 2033+ může být ještě mnohem temnější než ten letošní koronavirový.

A politici nevidí, neslyší, vládnou stylem po nás potopa dokud je pořádně nenakopne něco mnohem horšího než covid 19 který může úplně za všechno a kdyby jeho nebylo....Společnost je zase rozdělená. Schvalovači roušek, popírači roušek, covid 19 existuje, covid 19 je výmysl a celosvětová hra mocností pohrávajícími si s námi se všemi jako kočka s myší. 

Podnikatelé neumějí podnikat, umělci hrát, firmy šetřit, zazněl jakýsi moudrý hlas z Hradu, namísto povzbuzujících slov pronesených k národu. Jedinou světskou spravedlností je, že zestárneme úplně všichni a tak jak měříme nyní jiným, další budou měřit nám stejnou či dokonce horší měrou. Otázkou zůstává, zda si mnozí na tento rok vůbec vzpomeneme a onen milosrdný Němec zvaný alzheimer ho před námi za pár let někam neschová.

Autor: Vladislava Chourová | středa 14.10.2020 16:39 | karma článku: 46,68 | přečteno: 18446x
  • Další články autora

Vladislava Chourová

Bydlím u své kočky.

Mnohý řekne jen kočka. Obyčejná svéhlavá kočka, která uzná za vhodné, kdy se má přijít pomazlit nebo si vůbec najít na svého páníčka čas. Moje kočičky však jsou vznešené, umazlené bytosti s velkým kočičím srdíčkem. Prostě dámy i

16.9.2023 v 19:38 | Karma: 19,56 | Přečteno: 402x | Diskuse| Společnost

Vladislava Chourová

MS v hokeji 2023.

Miluji hokej. Vlastně mě k němu přivedl můj tatínek. Zatímco on pln hrdosti celým svým srdcem fandil českému týmu, já jsem zase především v mladším věku fandila své zemi zaslíbené Kanadě, v níž jsem toužila žít. Jenže jak se říká,

16.5.2023 v 17:04 | Karma: 9,24 | Přečteno: 219x | Diskuse| Společnost

Vladislava Chourová

Staří jako Metuzalém a upachtění jako Mojžíš aneb důchod in memoriam.

Metuzalém žil neuvěřitelných 969 let. Tak praví kniha Genesiis. Dle vědeckého bádání se však může jednat o písařskou či překladatelskou chybu a Metuzalém by se na tamní dobu dožil úctyhodného Bohem požehnaného věku 81 let, kdy

13.5.2023 v 15:28 | Karma: 15,27 | Přečteno: 458x | Diskuse| Politika

Vladislava Chourová

Darinka. Tam za duhovým mostem

Tolik let už uplynulo od doby, co jsem opustila říši lidí, svých milovaných a přešla přes duhový most. Je to přesně dvanáct let. A přesto si vše pamatuji úplně přesně. Jako by to bylo včera. Před lety si mě pořídila navzdory svým

16.4.2023 v 14:50 | Karma: 10,09 | Přečteno: 122x | Diskuse| Miniblogy

Vladislava Chourová

Myšpulka z trojské ZOO se loučí se svými přáteli. Ví, že navždy.

Dlouho jsem se neozvala, já vím. Přece jen už jsem kočičí babička a i když stále vitální, věk už se stále více hlásí o slovo a stejně tak,

23.2.2023 v 23:43 | Karma: 24,37 | Přečteno: 552x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik