Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak už uvedla dole, je to zvěrstvo. A pedofilie samozřejmě není omluva, ti se mají především léčit. Faktem asi bude, že té zvrhlosti může být v rodinách, různých kroužcích, školách víc jak v té církvi. Jen se to nemusí nikdy provalit. Kdo hned udá strýčka, otce, trenéra...

0 0
možnosti

A což si tak radši přečíst sáhodlouhé články o nachytaném pedofilovi? Ten nežil v celibátu:-)))))))))))

1 0
možnosti
Foto

Ano, povinný celibát není snad ani v souladu s lidskostí. A moderní církve mají ve svém čele i ženy, jen ta katolická zůstává bohužel po staletí zatvrzelá. Bohužel je moc smutné, když chtíč ovládne i někoho z rodiny přestože zde celibát není. Jen se v člověku probudí zvíře a zneužije vlastní dítě. A mnohá zvěrstva co se dějí dole se jen zrcadlí tam nahoře kam ti zdola vstupují.

0 0
možnosti
Foto

Ona vůbec selhává celá společnost. Kryjí se nepravosti co mnohdy vylezou až po letech. V rodině, církvi, politice a pachatel vyvázne buď bez trestu či hodně nízkým. S tím soudem je to těžké asi všude. Když zabije řidič pod vlivem drog, nelze odsoudit všechny řidiče že nebudou smět na silnici, autoškoly že udělaly v něčem chybu, v nemocnici lékař či sestra zmrzačí pacienta a také nelze celou nemocnici zavřít. Ty instituce si nesou stigma tím, že už jim lidé nedůvěřují či ne tolik. V církvi je naprostá zhovadilost aby její představitelé drželi celibát. Pak to takhle dopadá. V tomto je stále za opicemi.

0 1
možnosti
Foto

O selhání jednotlivce lze hovořit pouze v jednotlivých příadech, nikoli v masovém "selhání" jakým jsou napřílad aktuální skandály církevních kněží. Ať se vám to líbí nebo ne.

Takže církev skutečně selhala i jako instituce i celek.

Neoddiskutovatelně.

A kdo to popírá, slehává sám, protože zavírá oči před nepravostmi systému.

2 2
možnosti
Foto

Církev, kde je povinný celibát. církev katolická, která se kdysi za středověku středověku i za neomylnou. Reformované církve (protestantské), církev pravoslavná - i jiné církve, celibát zavedený nemají... Kněží uzavírají manželství.

1 1
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik