Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

Kočičko nádherná,dlouhý život jsi měla..a tolik lid Tě mělo rádo Myšpulko..pozdravuj tam za mostem z Duhy...jednou se tam zase potkáme....V

1 0
možnosti
Foto

Ano, měla. Dožila se pozehnaneho věku v prostředí, které milovala. ZOO se jí stala kolébkou i hrobem. Snad i proto se dožila 20 let. Toulavé kočičky se dožívají méně ayspulka měla velké štěstí, že její maminka pro ni našla místo právě zde.

0 0
možnosti
Foto

Jen taková drobnost, gepard určitě neuběhne 60km za hodinu. Je to sprinter na krátké tratě, ne vytrvalec.

0 0
možnosti
ŠM

Gepardi jsou stvořeni pro rychlý běh. Mají neobyčejně ohebnou páteř, která při běhu slouží jako pružina. Gepard se při běhu prakticky nedotýká země, pohybuje se až 7 m dlouhými skoky. Drápy mu slouží jako hřeby treter, společně s hrubými chlupy na chodidlech mu umožňují co nejlepší odrazy. Ocas při běhu slouží jako kormidlo a umožňuje manévrovat i při vysoké rychlosti.Gepardi kořist vyhledávají zrakem. Potom se snaží připlížit se co nejblíže, teprve pak rychle vyrazí. Běh je totiž velice vyčerpávající, gepard se přehřívá a rychle se unavuje. Dokáže běžet rychlostí okolo 100 km/h, rychlosti nad 110 km/h jsou však nepotvrzené. Ovšem podstatně zajímavější je neuvěřitelná možnost měnit akceleraci a to z něj jednoznačně dělá jednoho z nejhbitějších savců v přírodě. Pokud ale kořist do 10–20 sekund nedostihne, lov vzdává.

0 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik