Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celá diskuse míjí nevyřčenou otázku. To se o vás nepostarají děti? Vždyť jste se o ně starali obětavě, vstávali jste v noci, když byly nemocné. A ony nic? Pak by nebyl takový tlak na domy seniorů, ani na LDN. A pokud má někdo hodně dětí a skončí v domově seniorů, je něco hodně špatně ve výchově! Jsme tři a máme dvaadevádesátiletou maminku. Naštěstí je samostatná, ale po nákupech a doktorech ji samozřejmě vozíme. Všichni tři jsme jí nabídli, ať u nás bydlí. Aspoň v zimě. Nechce. My to bere e jako samozřejmost. Kdysi jsme viděli, jak se maminka a její sourozenci postarali o babičku.

0 0
možnosti
RB

Pokud by mně někdy děti přivezly nákup a k lékaři tak super. Ale, aby se o mě staraly jako o ležáka to vážně ne. Budou mit svoje rodiny, práci, hypotéky. Tohle bych jim opravdu neudělala. Mám děti v pubertě a zatím hezký vztah a v tomto mám jasno. To bych raději uvítala eutanazii a možnost dobrovolně a v klidu odejit.

3 0
možnosti
Foto

Profesorka ze střední zdravotní mi vykládala, že se žáky navštívila církevní LDN ( tuším na Petřinách nebo a Františku ) a státní. Hádejte, kam by se všichni chtěli dostat, až budou staří a nemohoucní? Uhádli! Jeptišky to dělají jako službu Bohu.. teď asi budou mít i peníze, ale do služeb církve se nikdo nehrne. A tak se modlím ( neumím to) abych se mohl postarat o sebe co nejdéle.

0 0
možnosti
Foto

Moje maminka byla do 91 let doma a my jsme se snažili, aby doba, kterou může strávit ve své chaloupce byla ta nejdělší. Po prodělaném infarktu, byla u mě, ale za tři měsíce měla jasno, doma je doma. Když si později zlomila nohu v krčku a přestávala vidět, její ošetřujíci lékař řekl jasně, jestli chcete, aby se trochu rozchodila, musí mít na to prostor, protože u vás v obyváku se to nepodaří a nohoru do schodů již to nepůjde.

Nastoupila tedy do DD v místě jejího bydliště, kde znala jak klientky, tak většinu ošetřovacího personálu. Maminka byla studnice vědomostí, které přináší život, znala různé bylinky a měla osvědčené rady na různá bolístka a ráda poradila ostatním a to i jak řešit různé životní situace. Naučila se mašírovat se svými berličkami po zahradě a jak měla možnost, hned utrhla nějakou bylinu, aby si ji usušila do čajíčku. Nakonec se dožila téměř devadesátisedmi let, nebýt mrtvičky, dotáhla by to k té vytoužené stovce, kdy jak říkala, dostane od státu 2000 kč k důchodu a takovou příležitost nemůže propást.

Všude dobře, doma nejlíp, to nelze popřít, ale ona si dokázala svým smyslem pro humor, většinu lidí získat a i když měla v některých věcech svůj pevný názor, který ji nikdo nevymluvil, nestalo se, aby byl důvod si na někoho z perzonálu stěžovat. Když tam chodíte často, nakonec jste tam s nimi jako jedna rodina a když maminka umírala, plakali, jako když ztratí někoho blízkého.

Vy co tady přikládáte polínka a kritizujete práci lidí, kteří se starají o přestárlé a nemocné, byste měli občas nakouknout do takových zařízení a vidět co to obnáší. Já se před těmito lidmi skláním a i když, jak se tady píše, ne všichni mají vzdělání zdravotní sestry, mají však velké srdce, když zvládnou všechny ty práce, které vždy nevoní a ještě umí prohodit vlídné a povzbuzující slovo.

Nemyslím si, že ti lidé, kteří mají ležáky doma, sem tam také neutrousí, no babi ty smrdíš, tak jako jsme to říkali dětem, když byly malé, ale přesto jsme je milovali.

0 0
možnosti
JM

To, že má někdo nižší plat než si představuje neznamená, že musí ponižovat staré a nemohoucí lidi, kteří jsou jejich klienti. Žádné zvyšování platů - takovéto lidi nejen okamžitě vyrazit z práce, ale také zavřít za ublížení na zdraví. Dále takovou pokutu, která by byla minimálně stonásobek měsíčního platu. A do konce života možnost pracovat jen jako pomocný dělník.

0 0
možnosti
MS

Pane Merunko, velice odsuzuji toto popsané chování k bezmocným seniorům.

Ale platy v tomto nelehkém oboru bych přinejmenším zdvojnásobila - samozřejmě prověřeným pracovníkům ruku v ruce s pravidelnými kontrolami. Dala bych i více volna, rehabilitace, bonusy, omezila kupu administrativy. Samozřejmě, při porušení pravidel vyhazov a ev. i další postihy.

Za málo peněz tuhle psychicky i fyzicky náročnou práci dlouhodobě dělat nebude, nebo bude, ale špatně. A co pak? Tato práce je pro společnost zrovna tak důležitá, jako práce učitelská.

0 0
možnosti

narocna spatne placena pozice, takze tomu odpovida zamenstnanecky vyber.

2 0
možnosti
RT

Hrozné, bohužel se to běžně děje. Měla jsem mamku po úrazu na LDNce a potřebovala na WC, tak běžím za sestrou a ona povídá, no snad má plenu, ne? Pak si mně mamka stěžovala, že jí dala sestra facku. Ptala jsem se na to a samozřejmě to popřela. Řeknou, že se jim to již plete. Přinesou jim jídlo, nedají lžíci, no a jelikož to nesní, tak to neporušené odnesou. Byla jsem za ní každý den a krmila a starala se. Pak dali zákaz návštěv a ani mi nedovolili za mamkou jít a říct jí to. Povídám, tak to je pro ni rozsudek smrti. Do 14 dnů zemřela. Dodnes mi je z toho smutno. To si nazasloužila. Celý život tvrdě pracovala a starala se.

10 0
možnosti
RB

Přesně jak říkáte. I moje zkušenost. Velmi bych si přála, aby se tohle nezametlo pod koberec a naopak tyto kontroly začaly ve velkém i na LDN. Týká se to nás všech dříve nebo později. Je mi zle, když si uvědomím kolik takových lidských zrůd chodí mezi námi.

0 0
možnosti
RP

Zrovna opičí tlupy, třeba šimpanze, vede ten nejsilnější. Jak zeslábne, druhý silný v pořadí ho přemůže a vyžene z tlupy, takže dožívá v samotě. Nebo ho rovnou zabije. I jeho malé nesamostané potomky matkám vyrve a zabije je.

0 0
možnosti
AS

Máme přece civilizaci. Od opičáků jsme se někam posunuli, ne?

K čemu jsou všechny ty vynálezy a pokrok, když to skončí "zvířecím" chováním v rámci vlastního druhu?

2 0
možnosti
Foto

Vladislavo, bylo mi osmdesát, zatím dobrý. Rád řídím svižně auto, hlavně od podzimu přes zimu - vychutnávám vozovky NESUCHÉ - je to můj koníček. Občas tady naškrábu blog. Mám sedm vnoučat. Ale až příjdou ony špatné časy, nechtěl bych být na obtíž. Uvítal bych onu možnost odejít dobrovolně pomoci EUT., abych nemusel skákat z okna, pod vlak, auto nebo si opatřit provaz. Přeji VÁM štěstí a ZDRAVÍ až do vysokého věku! :-)

11 0
možnosti
TK

Kde sehnat ty věčně usměvavé obětavé ošetřovatelky, které by se za pár korun o pokakané stařečky staraly jako o vlastní? Snad v nějaké pohádce?

Osobně bych takovou práci nezvládl, velká část lidí toto nedokáže udělat ani pro vlastní rodiče.

7 0
možnosti
Foto

Ty platy jsou vskutku strašné. To už si víc vydělá člověk na vrátnici, v klidu, žádná zodpovědnost, peskování ze strany nadřízených, personálu i klientů. Těm pečovatelům by měli dávat i služební byty jako pedagogům, policistům.

1 0
možnosti
Foto

Sám bych pečovatele dělat nechtěl a natož za tyhle směšné peníze. Měli jsme tchyni ve dvou pečovákách, než se dočkala pobytu v našem městě a mohu říct, že to tam nevonělo. V tom našem, je to ve srovnání s těmi předchozími nádhera a pečovatelky v duchu obdivuji.

3 0
možnosti
Foto

Kupodivu v našem městě se k seniorům chová personál také hezky, ale je to menší zařízení a platy jsou takřka stejné jako platy v regionu. Jen je tam vyšší nemocnost personálu asi jako jinde. Zvláště pro ženy těžká a namáhavá práce. Je potřeba si také uvědomit, že pečovatelky vykonávají i ženy takřka před důchodem kterým též docházejí síly.:-)

0 0
možnosti
Foto

Pravdou je, že kdybychom stále ve mzdách nepokulhávali za západem, mohli by pečovatelé pracovat na kratší úvazky. Mít na dvanáctihodinové směně třeba polovinu nepohyblivých seniorů či se stařeckou demencí a být na to třeba i sám asi pak není divu. Lidé se dožívají vysokého věku, ale asi ne vždy je to pro společnost která stále více stárne a mnozí staří lidé jsou už nemocní, nesoběstační vždy prospěšné. Starých bude sice přibývat ale nebudou lékaři a ani kdo by se o ně postaral. V mnoha islámských ale i jižních zemí o staré rodiče povětšinou postará rozvětvená rodina, proto mívají čtyři, šest, osm i více dětí. Nám známé DD tam téměř neexistují. Dnes tam kde řádí války starci umírají bídou či jsou zabiti. U nás za komunismů často vypomáhali ti co nešli na vojnu tzv. modré knížky a tím tamnímu personálu ulehčili práci. Dnes se takřka nic nemusí, kdo nechce pracovat nepracuje aj. Nakonec v budoucnu může být vše úplně jinak. Příroda si vždy sama poradí když nastane velká nerovnováha která je neudržitelná. Nové nemoce, čtyřicetistupňová vedra, vždy to tak bylo. Anebo také člověk. Co taková euthanasie co se dá lehce zneužít anebo si ji staří, nemocní, osamělí a bezmocní lidé zvolí zcela dobrovolně.

1 0
možnosti

Na Západě to také nefunguje a snaží si vypomáhat ošetřovateli z chudších zemí.

Islámské země nás začínají v porodnosti dohánět. Spíše jde o to, že většinou nemají tak kvalitní zdravotní systém, takže se jich tolik nedožije takového věku (a s tolika civilizačníma chorobama)

Příroda si s ničím neporadí, neboť nemá rozum. V tomto případě je personifikace nadbytečná

1 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik