Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P74e10t64r 34P80o91l21á15k

21. 11. 2019 11:46

Nechapu, cemu se divite. Asi mate malo zkusenosti s nasim statem a peci, ktera se vam dostane, kdyz jste nemohouci. At v nemocnici (nedejboze v LDN), nebo v domove duchodcu. Nezajem, arogance, vyhorely a cynicky personal. Jakmile s tim jednou prijdete do styku, nestacite se divit, jaka jsme to vyspela zeme s nejlepsim zdravotnictvim na svete (jak nas neustale presvedcuji politici a media)...

5 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s Vámi. Byla jsem v těchto zařízeních na praxi i v nemocnici a i zde se odráží odraz celé pokřivené společnosti založené především na kultu věčného mládí, zdraví a úspěchu. Kde tuto práci berou zaměstnanci skutečně jako své poslání, to jsou DD, pečovatelské domy založené církvemi a charity kde ještě lidskost nevymřela. Povětšinou zde pracují ale jen skuteční srdcaři, věřící lidé, protože za ten plat by mnohý ani pro tuto nelehkou práci nevstal. Sama bych dala raději přednost kdybych tuto činnost měla vykonávat spíše církevnímu zařízení. Moje babička i tatínek zemřeli doma, tam kde to milovali. V klidu a pokoji v rodinném kruhu. Takováto smrt je skutečně milosrdná.

1 0
možnosti

Máte pravdu, ale CO S TÍM CHCETE DĚLAT? Ani když ty lidi přeplatíte, nezabráníte jejich vyhoření a postupnému znecitlivění. Snad jedinou skupinou, která tuto práci bere SKUTEČNĚ jako poslání, jsou jeptišky, ale ty nemohou být všude. Ani rodinní příslušníci kolikrát nemají nervy na to, starat se o bezmocného a přitom otravného seniora (jak bylo v nadsázce vidět i v Troškově trilogii Slunce, seno...). Za socíku bylo těch problémů mnohem méně, protože se mnohem méně lidí dožilo Alzheimera - stačili umřít dříve.

4 0
možnosti

V tradiční společnosti se stáří těší úctě a je tomu tak i u některých zvířat.Opičí tlupy vedou nejstarší zvířata, mladší kůň nejdříve sám rozžvýká potravu a potom ji podá bezzubému stařečkovi. Mladá krysa vede pomocí stébla starou a slepou krysu

Zdroj: https://chourova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736357 ̈

Vážně mi chcete říci, že zvířata mají domovy důchodců? Ach jo. Starší zvířata se většinou nedožijí věku, kdy by se o ně měl někdo starat, protože je prostě sežere predátor. Vlci zabijí alfa samce, když je moc starý a neuloví zvěř (četla jste Knihu džunglí?). Potkani vysílají staré, aby ochutnávali neznámá jídla a když přežijí, zbytek tlupy má jistotu, že nezemřou. Opičí tlupy vedou alfa samci a když zestárnou a sesadí je jiný alfa samec, dostanou se do hodně nezávidihodné pozice.

Zvířata si nemá cenu idealizovat.

2 0
možnosti
BH

R^ To akorát člověk si pořád maluje nějaké ideály:-/

0 0
možnosti
Foto

Vyšší platy to bohužel nezachrání, samy peníze z nikoho dobrého člověka udělat nedokáží.

2 0
možnosti
EH

E93v51a 81H11ů58l94o65v41á

21. 11. 2019 10:14

A víte, co je tom nejhorší? že zřizovatel tohoto zařízení, tedy město Ostrava, ústy svých zastupitelů prohlásí, že je tam vše v pořádku, kontrola samozřejmě nic nezjistila, a že zvažují právní kroky proti oznamovatelce tohoto případu.

9 0
možnosti
Foto

Už se nedivím ničemu. V této zemi vždy bylo, je a bude vše v pořádku tak jak nám naznačovali, naznačují a nadále i naznačovat budou naši mocní všemocní nemocní, zkrátka jejich eminence.

1 0
možnosti
Foto

Právě jsem to zhlédla. Otřesný případ:-/

7 0
možnosti
Foto

Takových případů bude hodně. Před dvaceti roky jsem chodila na LDN za tetou. Na chodbě měli vyvěšený soupis pacientů, z něhož jsem se dozvěděla, že tam leží i můj známý a mohla ho tím pádem v pohodě navštívit, jak byl rád. Ale to se změnilo. V současnosti žádné soupisy nejsou zveřejňovány a dostat se na LDN mají problém i rodinní příslušníci. Musela jsem doslova bojovat za to, abych mohla chodit za maminkou dvakrát denně. Zašla jsem si za primářem, aby nedávali mamince oblbující léky, slíbil a splnil. Lidi, vykašlete se na všechno ostatní, pokud máte někoho v podobných zařízeních, choďte tam.

8 0
možnosti
Foto

Soc.služby,to je to místo kde se má výrazně přidat a zaměstnance pečlivě vybírat. Přidáno dostávají hlavně ti co si to umí vykřičet. Porovnejte: Soc.služby 20 tisíc. Soudci a prokurátoři 130 tisíc. Něco je špatně. Ty rozdíly jsou obrovské. Jedni mají problém se uživit ,jiní se topí v penězích.

5 0
možnosti

J92o52s27e51f 90Š20l68o49u83f

21. 11. 2019 9:21

"Soudci a prokurátoři 130 tisíc."

................

A to mají zaručené od třiceti do sedmdesáti let. Ve třiceti dostane jakousi definitivu.

1 0
možnosti
Foto

Kde to jsme, aby měl člověk strach zastat se lidí (nejen starých), kteří jsou ponižováni? Lidé mají buď strach, anebo, a to častěji, si každý hraje na vlastním písečku - v této době více než před čtyřiceti lety.

2 0
možnosti
MB

Kdysi jsem pracoval i v DP - Městská hromadná přeprava. Doba, kdy řidič je velitelem a vozí "Jeho oběžující Vopice" ! Čím více jim ujede - tím lépe vyhojí své deformované ego, čím větší autobus - Tím lépe. Je nulou - zde je King ! ...

Podal jsem dotaz - čím se vlastně živí , v jaké oblastí vůbec působí ? 100% odpovědí sdělilo, že je šofér. NIKDY nezaznělo, že je ve veřejných SLUŽBÁCH, na úseku přepravy - Navíc na stále více konkurenčním trhu ! Že ta Vopice - Je jeho klient, která mu vlastně zajišťuje pracovní příležitost ! kázalo se - Políčko totální zanedbanosti ! ...

Jde o prvosledového reprezentanta firmy, který má tedy SLOUŽIT. Kdo slouží musí upozadit svou zlobu a osobní těžkosti. Ocitne se i neoprávněně v různých situacích, kdy je mu neprávem spíláno - Argumentoval jsem, jaký je rozdíl, kdyby např. měl krčmu ? Rovněž se objeví konfliktní host, pozvrací mu stůl , zdemoluje WC a prchne bez placení ! Vše se začalo sofistikovaně řešit, včetně školení za účasti odborníků - Každopádně běh na dlouhou trasu ...

U těch Sociálních služeb, je to ještě vyhraněnější a citlivější. Z neznámých popudů tradičně podfinancováno. Těžká, namáhavá práce pro ženy směřující k syndromu vyhoření. Pokud by "Náš řidič" takto přistupoval - Má těžké porušení pracovní kázně se všemi dopady ZP. Je to odraz jejich šíleného vedení ! Není bez zajímavosti, že prvotní reakce Magistrátu jsou klasické - Alibisticky utajit ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Také jsem kdysi pracovala u DP a starším lidem musela pomoci zrovna tak jako třeba mamince s kočárkem. Mohla si myslet cokoliv jinak to nesměla říct nahlas, jinak hrozil vyhazov. Jinak hlavně řidičům, pracovníkům ve zdravotnictví a v sociálních službách bych klidně dala 40. 000 - 45. 000 stejně tak jako žádají pedagogové. Ti vzdělávají děti a oni uzdravují děti, rodiče i prarodiče či se o ně starají v té nejposlednější fázy života. A řidiči, stačí vteřina a už nic není takové jako předtím. Obrovská zodpovědnost těchto lidí za lidi.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik