Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

M12i66l48a19n 37N56e59t43r85h

22. 2. 2023 12:49

Šokující je současná nenávist a útoky na seniory ve sdělovacích prostředcích i na sociálních sítích. Stejně tak vláda si okamžitě vybrala důchodce jako zdánlivě bezbranné osoby, které lze okrást. Proti solárním baronům, oligarchům i vesnickým zlodějíčkům nepůjdou. No, uvidíme.

3 0
možnosti
JH

J44i48ř23í 97H84o91l19ý

21. 2. 2023 7:29

Zdá se mi to nebo ne?

Propagujete zvyšování daní pro všechny. A to jen proto že si myslíte že některá generace (starší) má více zásluh a tedy může jít dříve do důchodu.

Hnus.

0 2
možnosti
OS

Ano, hnus. To vaše uvažování. Jste ještě patrně hodně mladý.

0 0
možnosti
KK

Já si ještě dobře pamatuju čistky, kdy se hromadně propouštělo a komu bylo 50+, byl první na řadě. Ono totiž to posunutí věkové hranice odchodu do důchodu není o tom, že by stařečci makali v sedmdesáti někde u pásu, ale o tom, že budou muset odejít (neb "nejstarší, máte padáka") do důchodu předčasného, který bude samozřejmě dramaticky pokrácen. A právě tím stát hodlá ušetřit.

4 0
možnosti
PS

P79e88t51r 16S75i18m28a

21. 2. 2023 4:43

Je rozdíl mít zaměstnání a pracovat .v tom prvním si uzenete max hemeroidy od sezení a máte ten stres. V druhém případě máte vše co mají ti se zaměstnáním a navíc ještě ve většině případů totálně oddělaného člověka po fyzické stránce. Mám pár kámoši co kdysi pracovali. aby nemuseli již pracovat stali se těmi co mají zaměstnání ..když prijde řeč jestli by nechtěli vyměnit zaměstnání za práci když je tak strašné psychicky náročné a šéf je blb?ani jeden nechce změnu raději si hledá jiné lépe placené zaměstnání .práci prý ať dělají jiní .😀takže být fyzicky zcela zhuntovan je sakra velký rozdíl po 40 letech práce .než být tkz lidský unaven a mít ty poruchy..duše. máte pravdu v tom že pracovat lze i v pozdějším věku .ale je rozdíl muset a jen když chci..což v 68 letech si myslím bude chtít málokdo. šikovný řemeslník možná. u zedníka si nejsem jistý a pokrývač nebo instalatér .scifi ale Ouředník klidně do 75 proč ne ...

2 0
možnosti
LT

L17í44d91a 95T75i73c82h71á

20. 2. 2023 19:47

Dva roky mateřské po válce? Kde jste k tomu přišla? Ještě v šedesátých letech byla mateřská 4 nebo 6 měsíců, ke konci šedesátek mohla žena zůstat do dvou let doma, ale bez peněz. Teprve v sedmdesátých letech dostávala po dobu od skončení mateřské do dvou let věku dítěte 500,- Kčs měsíčně.

9 0
možnosti
VF

Bingo, Vážená paní. Víťa

2 0
možnosti
LH

I tohle je slyšet : Hlavním viníkem budoucích nesnází je Husák, nadělil nám v desetiletí tak silnou populaci, že jsme ji nemohli přebít svými potomky, kteří je mají ve stáří živit. No tak, a co teď s tím?

0 0
možnosti
RC

K tomu srovnani s nemeckym kolegou...

S ohledem na to, ze Nemci maji uz ted duchodovy vek smerujici k 67, tak tech vasich 11 navic je dan necim jinym, ze?

Je to dano treba mnozstvim zkracenych uvazku, pripadne i tim, ze zeny pristehovalcu nepracuji, protoze pristehovalci ziji jeste v "tradicnim modu".

Neza pominate taky na jednu podstatnou vec - struktura ekonomiky se za 50 let vyrazne zmenila. Ubylo te fyzicky narocne prace. Bud zanikla uplne, nebo byla castecne nahrazena technikou.

Postacka uz davno nejezdi mezi vesnicemi na kole, ani na babete, uz se vozi v aute. Sestra v nemocnici vyuziva vyhod polohovacich luzek. Vykopy ve vetsi mire delaji minibagry misto lidi. Brambory se uz nesbiraji rucne, ale kombajnem. atd.

2 0
možnosti

11 let je dáno nižším fondem pracovní doby. Je to statisticky ověřená informace.

2 0
možnosti

Dobře popsáno...díky

1 0
možnosti

Tohle je případ od případu.

Dobrá kvalifikace zajistí práci bez ohledu na prakticky cokoliv jiného.

Rozumná kvalifikace, rozumný region a rozumný zdravotní stav zase zajistí zaměstnání.

Hlavní problém mají kancelářské krysy, které krom špatné znalosti excelu neumí nic. Ale ty se možná uchytí ve státní správě. Druhá problematická kategorie jsou lidé, kteří pracují rukama a mají problém jak s kvalifikací, tak se zdravotním stavem. Když to řeknu hnusně, myslím, že hodně vedoucích v supermarketu jako pokladní raději vezme 60 letou Češku v dobrém zdravotním stavu než Ukrajinku, která ani neumí Česky. Ale mnoho lidí si říká "já jsem pracoval v kanclu, tahle práce je pod mojí úroveň. Raději budu na pracáku". A jsou. Kvalifikovaný elektrikář sežene práci i v devadesáti.

Ono je to i o systému. Třeba u policajtů či vojáků by to mělo být tak, že třeba do 55 let jsou v aktivní službě a pak se přesunou k obsluze (výdej a kontrola vybavení, starost o střelnici, kancelářská práce, ... ) . Ale jen ti, kdo z nějakého důvodu nemohou. Konkrétně třeba policajti by měli být ve fyzické kondici.

Do státní správy by neměli bráni lidé třeba pod padesát let (tam kde to jde). Když se tam budou brát lidi ze soukromé sféry, nebudou tam lidé, kteří jsou zvyklí na razítka.

4 4
možnosti
ZH

Jenže lidi ze soukromé sféry zpravidla nemají předpoklady pro státní úředničinu. Například jsou schopni samostatně myslet a jsou tvůrčí. Pro státní správu nepřípustné.

3 2
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik